Dom > Novosti > Sadržaj

Метод за склапање кугличних лежајева дубоког жљебова

- Jun 30, 2018 -

Метода за склапање кугличних лежајева дубоког жлеба


Два начина за уклапање кугличних лежајева


Притисак: Када је унутрашњи прстен лежишта чврсто опремљен вратилом и спољашњи прстен је слободно опремљен рупом седишта лежаја, лежаје се може притиснути на осовину са пресаром, а затим вратило заједно са лежај је уметнут у рупицу седишта лежаја.

На крајњој страни унутрашњег прстена лежишта за време пресовања се користи монтажна цијев од меког метала (бакар или благо челика), а спољашњи прстен лежишта је добро причвршћен са рупом лежајног седишта .

Када су унутрашњи прстен и осовина слабо постављени, лежаје може бити прво притиснуто у рупицу седишта лежаја, а онда спољни пречник монтажног црева треба да буде нешто мањи од пречника отвора седишта.

Ако је лежајни прстен, осовина и рупица сједишта добро причвршћени, унутрашњи и спољашњи прстенови инсталацијске коморе морају бити истовремено притиснути у осовину и рупицу седишта.

Структура склопног црева мора бити истовремено за затезање унутрашњег прстена кугличног лежаја дубоког жљеба и крајње стране спољњег прстена.


Грејање: грејањем лежишта или кућишта лежајева, топлотна експанзија се користи за преобликовање чврсте монтаже у неовисни начин инсталације. То је уобичајена метода инсталације која штеди рад.

Ова метода је погодна за уградњу лежајева великих сметњи. Пре врућег оптерећења поставите лежај или рукав одвојеног лежаја у резервоар за уље и загрејте га равномерно 80-100 ° Ц.

Затим уклоните уље из уља и уградите га на вратило што је пре могуће. После хлађења, крајња страна унутрашњег прстена и рамена унутрашњег прстена се не држе чврсто, а лежиште може бити аксијално причвршћено након хлађења.

Када је спољашњи прстен кугличног лежаја дубоког жлеба чврсто опремљен са блоком носача лаког метала, метода вреле монтаже носача грејних лежајева може спречити огреботину површине парења. Када користите резервоар за гориво за загревање лежајева, на одрененој удаљености од дна резервоара мора бити мрежа или се лежиште може закачити кука.

Куглични лежај са глобоким жлебом не може се поставити на дно резервоара како би се спречило нечистоће ући у лежаје или неуједначено загревање. У резервоару мора бити термометар.

Строга контрола температуре уља не сме прећи 100 ° Ц како би се спречило настанак ефекта повратка и смањила тврдоћа жљебова.

Inače

Srodni proizvodi

  • Водич стуба за ливне калупе
  • Штампање умиваоника за електронске алате
  • Распршиваеа за тракторе
  • Цамсхафт за аутомобиле
  • Сензор радилице
  • Сплитер плоча за вруће тркач